In Memory of

Nicolae

Baican

Obituary for Nicolae Baican

Nicolae Baican
October 24th, 1978 - Thursday, July 23rd, 2020

2 Timotei 4:7-8
M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa.
De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în ziua aceea Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.

Nicu a fost un soț devotat, un tată admirabil, un creștin autentic, un om cu o bunătate deosebită și în același timp un adevărat luptător. În urmă cu aproximativ 6 ani viața lui Nicu s-a schimbat, a fost diagnosticat cu leucemie, în foarte scurt timp totul s-a transformat într-o luptă grea pentru supraviețuire. A fost o perioada grea pentru întreaga familie, dar au luptat împreună, au rămas în toate lucrurile devotați și credincioși lui Dumnezeu. Au fost momente de speranță împletite cu altele de neputină și descurajare, tratamente și proceduri medicale greu de suferit, unele cu rezultate pozitive, altele cu vești care aduceau întristare. Dar prin toate acestea, Nicu, nu a renunțat să lupte, a privit mereu spre Cer cu speranță, știind că viața lui e în mâna Creatorului.
Alergarea și lupta grea a luat sfârșit, dar știm că Domnul i-a pregătit un loc mai bun acum, iar cerul sărbătorește cu bucurie un biruitor ajuns acasă în Raiul lui Dumnezeu.

To view and share photos, condolences and stories of Nicolae please visit www.choicememorial.com. Arrangements entrusted to the care of Choice Memorial Cremation & Funeral Services (403) 277-7343.